Onze favoriete activiteiten voor Open Monumentendag 2020

Open Monumentendag verloopt dit jaar anders dan andere jaren. Op veel plekken gaan monumenten alleen open waar het eenvoudig is om 1,5 meter afstand te houden. Gelukkig zijn er wel veel digitale initiatieven en activiteiten in de open lucht. Wij zetten onze favorieten voor u op een rij!

Hoe wilt u Open Monumentendag 2020 vieren?

Wij begrijpen heel goed dat u Open Monumentendag dit jaar anders beleeft dan andere jaren. Maar genieten van alle mooie monumenten in Nederland kan ook coronaproof. Bereid uw bezoek wel zorgvuldig voor en reserveer kaartjes als dat nodig is. 

  • Ik kies voor een activiteit in de open lucht

    Het wordt mooi weer dus ik ga lekker naar buiten en kies het liefst voor een mooie fiets, of wandeltocht.

  • Ik kies voor een locatie waar ik moet reserveren

    Ik bezoek graag een open monument waar je van tevoren een plekje moet reserveren. Zo weet ik zeker dat ik het monument veilig kan bezoeken.  

  • Ik doe dit jaar mee aan een digitale activiteit

    Ik blijf dit jaar thuis, maar maak graag gebruik van de activiteiten die digitaal aangeboden worden.

Eigenaren over Open Monumentendag

De activiteiten: een korte impressie

Het aanbod en aantal activiteiten is anders dan anders. Soms gaan monumenten fysiek open, andere openen digitaal hun deuren, speciaal voor deze gelegenheid. Ga niet zomaar op pad, plan en reserveer uw bezoek of maak een virtuele reis in monumentenland. Thema dit jaar is 'Leermonument'. Hier vindt u een impressie.

De website van Open Monumentendag

Het is bijna zover: de bijzondere, 34ste editie van de BankGiro Loterij Open Monumentendag. Dit jaar met meer alternatieve programmeringen dan ooit, zoals fiets- en wandeltochten, audiotours, 3D-experiences, virtuele tours, films en games. Zo komt u dit jaar digitaal op plekken die zelfs niet toegankelijk zijn bij een ‘normale’ Open Monumentendag!

Naar boven