Dijkoraad nieuwe contentpartner op Monumenten.nl

Dijkoraad

Het Restauratiefonds verwelkomt Dijkoraad als nieuwe contentpartner op het platform voor monumenteneigenaren Monumenten.nl. Dijkoraad, onder meer specialist in het verduurzamen van monumenten, en het Restauratiefonds werkten al samen in het ondersteunen van eigenaren met duurzaamheidsadvies. Nu gaat Dijkoraad zijn specialistische kennis over het verduurzamen van monumenten ook actief delen op Monumenten.nl.

De behoefte onder eigenaren om hun pand te verduurzamen is groot. Energiebesparing en daarmee kostenbesparing, comfort en een bijdrage willen leveren aan klimaatdoelstellingen zijn belangrijke overwegingen voor eigenaren om de stap naar verduurzaming te zetten.

Veelal ontbreekt de kennis over hoe je het beste een monument kunt verduurzamen. Voor een monument is namelijk een specifieke en zorgvuldige aanpak vereist. Met deze samenwerking zetten wij graag onze kennis in om eigenaren op weg te helpen

aldus Margret Brons, directeur Dijkoraad.

De kennis van duurzame monumenten adviseurs is belangrijk, omdat zij advies geven over hoe te verduurzamen met behoud van monumentale waarden. Dijkoraad heeft die specialistische kennis in huis. Die kennis delen zij door middel van de inzet van specialisten en verhalen, tips en innovaties via Monumenten.nl, de Monumenten Community en waar mogelijk via social media, nieuwsbrieven of evenementen.

Wat onze samenwerking zo mooi maakt is dat zowel het Restauratiefonds als Dijkoraad geloven dat goed geïnformeerde eigenaren nog beter in staat zijn om hun monument kwalitatief in stand te houden. Op Monumenten.nl brengen wij alle benodigde kennis van specialisten over het onderhouden, restaureren en verduurzamen van een monument samen onder één dak

aldus Kees-Jan Dosker, directeur van het Restauratiefonds.

Naar boven