1500 leden in de Monumenten Community: monumentenkennis en -ervaring geef je door!

1500 leden community

Met 1500 leden is de Monumenten Community in een paar jaar uitgegroeid tot een grote onafhankelijke kennisbron voor veel monumenteigenaren, waar veel ervaring zit. Monumenteigenaren zijn zelf namelijk een zeer belangrijke kennisbron voor andere eigenaren die nog aan het begin staan van hun droom om van een monument een bijzondere woon- of werkplek te maken.

Frank Breedijk werd als 1500ste lid van de Community. ‘Iets meer dan vier jaar geleden kochten wij een halve stolp, met dubbel vierkant, in De Weere. Met het betrekken van een niet standaard huis, kwamen wij ook niet standaard uitdagingen tegen. In de Community hoopt hij meer te leren over hoe anderen deze uitdagingen zien en aanpakken en wil graag inspiratie opdoen om meer uit de stolp te halen.'

Als je zo'n object koopt, dan koop je niet alleen een huis, maar ook een levensstijl

2020 was een jaar van aanpassen, ook voor de Monumenten Community. Waar er in 2019 nog drie ‘live’ bijeenkomsten waren, was dat voor 2020 geen optie. Gelukkig werd het platform volop gebruikt om elkaar ook online te blijven vinden. Met 1500 leden in de Community is er een grote kans dat iemand je vraag kan beantwoorden.

Voorbeelden van vragen in de Community zijn: Hoe kan ik het beste mijn monument verduurzamen? Hoe isoleer ik mijn monument op een goede manier? Wie kan het beste mij gevel reinigen? Hoe financier ik mijn plannen? Hoe gaat een subsidieaanvraag in zijn werk?

In de Community zitten ook specialisten die graag hun kennis delen met eigenaren. Denk aan de Monumentenwacht, monumentenverzekeraar Donatus, DuMo-adviseurs. Niet om reclame te maken, maar om eigenaren te helpen met het vinden van antwoorden.
 

Naar boven