Gids monumentaal wonen

Wonen in een monument brengt voordelen én regels met zich mee. De gids Monumentaal wonen legt op eenvoudige wijze uit wat het betekent om eigenaar te zijn van een monument. U krijgt antwoord op de meest gestelde vragen over aanschaf, restauratie, verduurzaming, behoud en financiering van een monument.

Een handige wegwijzer voor iedere eigenaar van een monument.

De gids geeft u inzicht in: 

•    Wat het betekent om een monument te hebben en te onderhouden
•    Welke relevante organisaties er zijn
•    Wat deze organisaties voor u kunnen betekenen

Voor specifieke en gedetailleerde informatie verwijst de gids door naar relevante informatiebronnen, websites en instanties.

Aan deze publicatie van het Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verleenden de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Federatie Grote Monumentgemeenten, De Groene Grachten en de Belastingdienst hun medewerking.

Download gratis de gids monumentaal wonen

Verhalen uit de praktijk

Benieuwd naar ervaringen van anderen?

Of u nu een monumenteigenaar of specialist bent. In Monumenten Community helpt iedereen elkaar met het maken van de juiste keuzes.

Remco Vos

Wilt u meer weten over de financiering van restauratie, onderhoud of verduurzaming van uw monument? Neem dan contact op met Remco Vos, accountmanager Restauratiefonds, regio Limburg, Noord-Brabant en Zeeland.
Remco Vos
Naar boven