Hof van Bergh 2, 's-Heerenberg

Ned. Herv. Kerk (St. Pancras en Joris). Dwarspand en zeer kort, onregelmatig gevormd schip van een 15e eeuwse kerk, waarvan de koorfunderingen in 1943 ontgraven werden. Vlakke zoldering. Inventaris: preekstoel (midden XVII) en beschadigde zerken. Orgel met Hoofdwerk en Onderpositief. Gemaakt in 1861 door H. Haffmans te Doetinchem met gebruikmaking van delen van het oude Weidtman-orgel uit 1742. In 1959 gerestaureerd door Flentrop Orgelbouw te Zaandam. In muuropening van de zuidgevel een klok van Hemony, 1644, diam. 57 cm. De klok is afkomstig uit het carillon van de Wijnhuistoren te Zutphen en werd in 1949 door J.H. van Heek aan de kerk geschonken.

Hof van Bergh 2 7041 AC 's-Heerenberg Ja
Hof van Bergh 4 7041 AC 's-Heerenberg