Boveneind NZ 66, Benschop

Omschrijving

Voormalig huis Snellenburg, rond 1700 bestaande uit een groot rechthoekig bouwdeel van twee bouwlagen met kap met schilden. In later tijd verscheidene malen verbouwd. Rond 1900 tot het huidige uiterlijk van een boerderij en schuur of zomerhuis, beide met topgevel waarlangs snijwerk en makelaar. Tenminste het metselwerk en de balklaag (moer-en kinderbalklaag) van de begane grond van zowel het hoofdhuis als het zomerhuis/schuur behoort nog aan het huis Snellenburg.

Waardering

Het pand is van algemeen belang vanwege (architectuur)historische waarde als overblijfsel van het huis Snellenburg tevens representant van een fenomeen van enkele grote historische huizen in deze polder. In dit verband tevens van bouwhistorisch belang. In zijn boerderijvorm van stedenbouwkundige waarde in de reeks van boerderijen langs het Boveneind.

Boveneind NZ 66 3405 AJ Benschop Ja