19e eeuws limiethuisje, behorende tot de gebouwen van het in 1894 gestichte Rijksasiel Veldzicht. Eenvoudige verdiepingloos pandje op rechthoekige zich aan beide zijden met een krimp verbredende plattegrond, gedekt door een rieten schilddak met gebakken rietvorsten, tegen topgevel aan voorzijde met schoorsteen; geschulpte windveren met doorhangende makelaar; staafankers. Opgeklampte deur; zesruitsschuifvensters en vierkante zoldervensters in de voorgevel; dito vensters in de zijgevel. In de achtergevel twee zesruits stolpvensters, deur en vierruitsvenster. Het interieur bevat nog de bedsteden.

Bestuursgebouwen, rechtsgebouwen en overheidsgebouwen Overheidsgebouw oorspronkelijke functie Ja
Boslaan 92 7707 AZ Balkbrug Ja