Haven Rattekaai, Rilland

Inleiding

Landbouwhaventje genaamd Rattekaai, tevens tijhaven, aangelegd na de bedijking van de Eerste Bathpolder in 1856. Gelegen aan het noordelijke uiteinde van de Separatiedijk tussen de Eerste Bathpolder en de Tweede Bathpolder (1862 bedijkt).

Omschrijving

Havenkom met havenplateau gelegen aan de oostkant van het uiteinde van de Separatiedijk, onder meer voorzien van bestrating met klinkers en een gedeelte met natuurstenen. De dijkglooiing is in 1911 versterkt met een betonglooiing volgens het systeem "De Muralt". Het havenhoofd is tevens voorzien van betonmuurtjes, eveneens volgens het systeem "De Muralt".

Aan het havenplateau bevindt zich een houten steigertje en in de havenkom meerdere houten meerpalen.

Haventje van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en zeldzaamheidswaarde.

Haven Weg- en waterbouwkundige werken Waterweg, werf en haven oorspronkelijke functie Ja