Hallerhoek 7, Den Ham

BOERDERIJ opgetrokken in rode machinale baksteen onder een wolfdak gedekt met grijze muldenpannen.

In de voorgevel van het woonhuis (O) vier zesruits vensters met luiken en een venster onder de dakrand.

Achtergevel met centraal geplaatste, rechtgesloten inrijdeuren voorzien van hardstenen bovendorpels, geflankeerd door staldeuren en rondboogvormige stalvensters. In de top is een hooiluik geplaatst. Zijgevels met staldeuren onder hardstenen bovendorpels en rechtgesloten stalvensters.

Boerderij van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang:

- vanwege de typlogie

- vanwege de gaafheid van het exterieur

- als hoofdonderdeel van het ensemble

508608

Boerderijcomplex gelegen bij de samenkomst van twee wegen in de buurtschap Hallerhoek.

Op het erf staat een BOERDERIJ van het hallehuistype uit 1938 met westelijk daarvan een SCHUUR. Noordelijk daarvan, vlak aan de weg, staat een oudere boerderij uit het eind van de vorige eeuw in ruïneuze staat en voor de bescherming van ondergeschikt belang.

Bij het erf hoort een omhaagde moestuin met een hoogstam boomgaard en twee leilinden voor het voorhuis van de boerderij. Aan de rand van de moestuin staat een houten bakhuis en een bakstenen waterput.

Boerderijcomplex van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de exemplarische waarde; de inrichting en vormgeving van het bedrijf en erf is karakteristiek voor de streek

- de ensemblewaarden

- de beeldbepalende ligging