Beukenallee 1, Lemele

Inleiding

DIENSTWONING behorend bij het Huis Archem. Het pand is tegelijk met de (oorspronkelijk) identieke, tegenoverliggende dienstwoning rond 1923 gebouwd in een sobere Traditionalistische bouwstijl. De dienstwoning ligt aan de ten zuidoosten van het huis Archem lopende allee.

Omschrijving

Woonhuis over één bouwlaag opgetrokken in rode machinale baksteen onder een met grijze Hollandse pannen gedekt zadeldak met op de nok een gemetselde schoorsteen. De geveltop is langs de dakrand voorzien van vlechtingen. De vensters zijn voorzien van roedenverdeling en luiken.

Voorgevel (W) met deur onder een vierruits bovenlicht en strek. Ernaast en in de geveltop een rechtgesloten staand schuifvenster onder strek.

Linker zijgevel (N) met een risalerend deel waarin een klein venster onder een verlengd dakschild.

Dienstwoning van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: