Hollandscheveldse Opg 6, Hollandscheveld

Inleiding

Bijschuur rond 1830 ? gebouwd in ambachtelijk-traditionele bouwstijl. De schuur ligt ten westen van de boerderij, aan de weg. Voor de schuur staan enkele kastanjebomen.

Omschrijving

Bijschuur opgetrokken vanaf een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak gedekt met Hollandse pannen. De houten gevels zijn deels gepotdekseld en grotendeel blind.

Bijschuur van cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang als essentieel onderdeel van het complex.

507293
Hollandscheveldse Opgaande 6

Inleiding

Boerderijcomplex bestaande uit boerderij, stookhok en bijschuur. Het complex is rond 1830 gerealiseerd langs de voormalige vaart; de lange gevel van de boerderij ligt evenwijdig aan de huidige weg. Karakteristiek is de oorspronkelijke erfbeplanting en erfinrichting met fruitbomen en hoge bomen rondom, waarbij vooral de statige rij eiken voor de lange gevel aan de straatzijde opvallend is.

Waardering

Boerderijcomplex van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege de typologie, de bouwstijl en de beeldbepalende en historisch gezien waardevolle situering van het visueel en ruimtelijk gave complex.

Bijschuur Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) oorspronkelijke functie Ja
Hollandscheveldse Opg 6 7913 VD Hollandscheveld Kinholt BY Ja