Marledijk 33, Marle

Gaaf tweede helft 19e eeuwse BOERDERIJCOMPLEX, bestaande uit haaks op de Marledijk staand woonhuis onder met pannen gedekt schilddak, bekroond door twee schoorstenen en parallel aan de dijk liggend aangebouwd bedrijfsgedeelte onder rieten wolfdak met uilebord.

Op het erf drie 19e eeuwse bijschuren, waarvan de twee parallel aan het bedrijfsgedeelte gelegen grote schuren worden gedekt door respectievelijk een rieten wolfdak met uileborden en een dito dak, waarvan de zijschilden zijn vervangen door golfplaat.

De kleinere schuur wordt gedekt door een rieten wolfdak met uileborden.

Het woonhuis is voorzien van getoogde zesruitsschuifvensters met luiken; een deur met bovenlicht en liggende vensters in de "mezzanino", in welke verdieping ook enige (jongere) staande vensters; kelderlichten met diefijzers, staafankers.

In linkerzijgevel blind venster met daarboven blind liggend venster. Langs de voet van de kap eenvoudige, geprofileerde kroon-gootlijst.

De bedrijfsgebouwen zijn voorzien van hoge inrijdeuren in de middenbeuk, en staldeuren in de zijbeuken; vierruitsvensters en andersoortige raam- en deuropeningen; vlechtingen langs de geveltoppen.

Een 19e eeuws gietijzeren hek scheidt het met leilinden beplante voorerf van de Marledijk. Zie ook K.B. nr 27, d.d. 22 januari 1981.

Marledijk 33 8198 KP Marle Ja
K 1 Wijhe