Kerkweg 1, Pesse

19e eeuwse boerderij met achterbaander onder rieten aan voorzijde afgewolfd schilddak; schoorsteen met bord, uilebord aan achterzijde, windveren, vlechtingen en staafankers.

Het woongedeelte uitgerust met deur met bovenlicht, zesruitsschuifvensters, vierruits zoldervensters, keldervenster; het zich met een sprong naar achteren toe verbredende bedrijfsgedeelte voorzien van baander- en staldeuren en halfrond gesloten stalvensters.

Op het erf gepotdekselde houten schuur onder pannen gedekt zadeldak met windveren, deuren en hooiluiken; en bakstenen stookhok onder pannengedekt zadeldakje met windveren en makelaar, deur, halfrondgesloten vensters.

Boerderij, schuur en stookhok van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde.

Kerkweg 1 7933 TP Pesse Ja