Brink 51, Dwingeloo

19e eeuws boerderijtje op L-vormige plattegrond; het verdiepingloze woongedeelte onder pannengedekt wolfdak met topschoorsteen tegen bedrijfsgedeelte met zijbaander onder rietgedekt, aan voorzijde afgewolfd schilddak met uilebord aan achterzijde. Windveren.

Het woonhuis uitgerust met lichtgetoogde opgeklampte deur met bovenlicht en eveneens lichtgetoogde zesruitsschuifvensters met opgeklampte luiken; op de verdieping vierruitsschuifvensters; staafankers.

Het bedrijfsgedeelte voorzien van grote opgeklampte inrijdeuren met loopdeur; opgeklampte staldeuren; halfronde stalvensters met gietijzeren tracering; het erf met keitjes bestraat.

Brink 51 7991 CJ Dwingeloo Ja
K 270 Dwingeloo