Ned. Herv. Kerk. Bakstenen gebouw uit 1678 in de vorm van een Grieks kruis met lagere zijarmen. Na brand in 1924 en oorlogsverwoesting zijn details gewijzigd (gootlijsten). Oorspronkelijk meubilair verloren gegaan. Consistorie achter een schot in de zuiderarm van de kerk. Door brand gehavende overblijfselen van de marmeren epitaphia gehandhaafd. Inventaris: overblijfselen zijn aanwezig van de volgende epitaphia: Monument Pieter de Huybert 1697 door J. Blommendaal; idem voor David de Huybert plm 1719; idem voor Barbara van Willigen plm 1719 door J.p. van Baurscheidt. Eenklaviers orgel, in 1794 gemaakt door A. van Gruizen voor de Herv. Kerk te Ee (Fr.). In 1951 geplaatst in Burgh. De barokke orgelkas heeft aan de zijkanten gesneden lofwerk met engelenfiguren.
Kerkhofmuur met vier toegangen.

Burghse Ring 33 4328 LL Burgh-Haamstede Ja