Schoollaan 1, Boschoord

Eenvoudig schooltje, XIX B vermoedelijk 1876, als rijksschool bekend stond om haar goede voorzieningen en leermiddelen. Bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond, gedekt door aan gangzijde verlengd met pannen belegd zadeldak. Vensters met roede-verdeling en siermetselwerk in de spaarvelden. Boven de houten paneeldeuren van de ingang siermetselwerk en drie langwerpige rondboogvensters. Twee dakkapellen. Windveren langs de geveltoppen. Gebouw behorende tot de kolonie-gebouwen van de Maatschappij van Weldadigheid. Zie voor een toelichtende beschrijving bij ontstaan en karakter der kolonie en de aard der kolonie-woningen het registerblad betreffende het hoofdgebouw, Majoor van Swietenlaan 28 te frederiksoord, bekend als Huis Westerbeek.

Cultuur, gezondheid en wetenschap Onderwijs en wetenschap oorspronkelijke functie Ja
Schoollaan 1 8387 GL Boschoord TO Ja