Markt 11, Vlaardingen

Stadhuis. Door Bartholomeus Drijffhout in 1650 gebouwd in klassicistisch barokke vormen, bestaande uit souterrain en bel-etage. Voorgevel in baksteen met middenrisaliet, bekroond door driehoekig fronton, waarin beeldhouwwerk. Natuurstenen poortje met opzetstuk, fronton en festoenen; boven de flankerende vensters eveneens festoenen. Hoog bordes met balustrade en schildhoudende leeuwen. Natuurstenen hoekblokken. Als bekroning van de gevel een Justitiabeeld. Op het omlopende schilddak een open, houten klokketorentje. Het gebouw is ingrijpend gerestaureerd in 1912-'13, in 1948-'49 (inwendig) en in 1953 (uitwendig).

37416

Bestuursgebouwen, rechtsgebouwen en overheidsgebouwen Bestuursgebouw en onderdl oorspronkelijke functie Ja
Markt 11 3131 CR Vlaardingen Ja
M 443 Vlaardingen