Om'e toer 6, Akkrum

Herv. kerk en toren op omheind kerkhof. In 1759 herbouwde kerk met toren die in 1882 ommetseld is. In de vensters gebrandschilderde glazen door de Gebr. Gonggrijp van Sneek; preekstoel uit de bouwtijd; 17e eeuwse overhuifde herenbank. Orgelkas in 1821 gemaakt door J.A. Hillebrand. In 1856 verving P. van Oeckelen het binnenwerk door een nieuw instrument met Hoofdwerk en Bovenwerk.

Klokkenstoel met gelui van 2 klokken, waarvan één van P. Vermaten, 1698, diam. 120,8 cm. en één moderne klok. Mechanisch torenuurwerk Gebr. van Bergen, Midwolda, eerste kwart 20ste eeuw. Op het kerkhof staat de gescheurde klok opgesteld van P. Vermaten, 1698, diam. 104 cm.

Luidklok Religieuze gebouwen Kerk en kerkonderdeel oorspronkelijke functie
Om'e toer 6 8491 CV Akkrum Ja