De Walfriduskerk, Hellum

Ned.Herv.Kerk en toren op kerkhof. In twee perioden voor 1300 ontstane bakstenen dorpskerk; het rondgesloten koor heeft siernissen en kraalprofielen langs de vensters en nissen. De eveneens middeleeuws toren is nog bepleisterd en van een houten bovenbouw voorzien. In de kerk 18e eeuwse gesneden preekstoelkuip met klankbord; orgel met balustrade in 1819 gemaakt door N.A. Lohman met gebruikmaking van het orgel uit 1661, twee fragmenten van roodzandstenen grafzerken. Klokkenstoel met klok toegeschreven aan Zeghebodus, 1396, diam. 126 cm. Mechanisch torenuurwerk, Van Bergen, Midwolda, ca. 1900.

Hoofdweg 33 9627 PA Hellum Ja
S 1909 Slochteren