Kerkdijk-Noord 8, Sint-Oedenrode

N.H. Kerk. Zaalkerk, in 1805 gebouwd met behoud van een deel der zuilen en scheibogen van het schip der 15e eeuwse parochiekerk. Overblijfselen van de zijbeuken der vroegere kerk dienen nu als kerkhofmuren; een hekpaal bevindt zich tegen het pand Kerkdijk 2 en bevat drie stenen onderscheidenlijk met de tekst VIVEME, het jaartal MDCLVI en in reliëf een schedel. In de kerk een eiken kansel uit 1734; drie gegoten koperen lezenaars, waarvan twee op de preekstoel; een uit omstreeks 1650, een uit 1734, door Claude Demeny te 's-hertogenbosch, die ook de derde, die van de voorlezer, maakte in 1734. Eenklaviers orgel, eind 19e eeuw gemaakt door Leyser. Sinds 1975 in Sint Oedenrode aanwezig.

Kerkdijk-Noord 8 5491 AR Sint-Oedenrode Ja
G 4421 Sint Oedenrode