Dorpenweg 25, Deursen-Dennenburg

KLOOSTER Soeterbeek van de zusters Augustinessen, kruisvormig complex waarvan de westvleugel (de kapel) en de noord- en zuidvleugel uit plm 1970-80 dagtekenen en zonder belang zijn, doch waarvan de oostvleugel nog uit de 18e eeuw dagtekent: een hoog rechthoekig bakstenen gebouw met zadeldak en oostelijke topgevel, segmentvormige overtoogde vensters en ramen met kleine witte roedenverdeling; inwendig fraaie stucplafonds; de originele balkenzolderingen en trappen.

Het werd in 1733 gebouwd met toestemming van Karel Philips, heer van Ravenstein, nadat de nonnen in 1732 uit Soeterbeek onder Nuenen verdreven waren.

Uitgebreid in 1744 en XIX B.

Eenklaviers orgel, in 1863 gemaakt door F.C. Smits. In 1977 gerestaureerd door de firma Vermeulen te Weert.

Mechanisch torenuurwerk, B. Eijsbouts, op eikenhouten stoel.

Religieuze gebouwen Klooster, kloosteronderdl oorspronkelijke functie Ja