32372, Ravenstein

Buitengrachtse oever. De gracht wordt door een duiker onder de Landpoortstraat gevoerd. De gehele zuidelijke oever is een voortzetting van het talud langs de contre-escarpen met veel groen en geboomte tussen de grachtoever en de rijweg van de Stationssingel. Tussen het wandelpad naar het dierenpark en de grachtoever ligt een groenstrook met geboomte. Het dierenpark en de noordelijk hiervan gelegen terreinen worden aan de westzijde begrensd door de spoordijk. Ten noorden van de insteekgracht loopt een wandelpad met groenstrook. Binnengrachtse oever. Vanaf de duiker buigt de gracht om de noord en wordt begrensd door de tuinen van de percelen Landpoortstraat 22-28. De oever zet zich voort langs de achterzijde van de percelen aan de Molenstraat en het R.K.kerkhof en de percelen aan de zuidzijde van de Wal. De oever heeft een glooiend talud. Verder wordt de oever begrensd door een groenstrook met betonnen kademuur voor de kleuterschool en door fraaie tuinen van villa's aan de Wal, eveneens met een glooiend tallud. Voor de kleuterschool een ravelijn met het N.H. kerkhof.

Park Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen oorspronkelijke functie
Verdedigingswerken en militaire gebouwen Gracht (B) oorspronkelijke functie Ja