Slotlaan 15, Oosterhout

Voormalig huis Limburg, thans Raadhuis. Gepleisterd omgracht gebouw met ronde torens op de hoeken aan de voorzijde. Gesticht in het begin van de 15e eeuw door een Ridder van St. Jan, in 1460 met twee vleugels uitgebreid, in 1798 in klassicistische trant verbouwd, in 1940 verbouwd en uitgebreid. Inwendig lodewijk XVI stucplafonds en schoorsteenmantels. In de burgemeesterskamer een rococo schouw en betimmering, afkomstig uit het huis Heuvel 9. Laat 18e eeuws koetshuis en arbeiderswoning tot kantoor verbouwd.

31681

Bestuursgebouwen, rechtsgebouwen en overheidsgebouwen Bestuursgebouw en onderdl oorspronkelijke functie Ja
Slotlaan 15 4902 AD Oosterhout Ja
M 6139 Oosterhout