Tsjerkepaad 2, Anjum

Herv. Kerk en Toren. De zeer diepe kerk van Anjum bevat van de rond 1100 gebouwde tufstenen kerk nog een gedeelte van de noordmuur en de interessante westzijde met ingebouwde toren in de vorm van een z.g. gereduceerd westwerk. Overige drie en halve travee, en vijfzijdige sluiting van het koor en de zuidzijde van het schip zijn in verschillende perioden der 14e-16e eeuw successievelijk vernieuwd. In de kerk restanten van een sacramentshuisje, een eiken preekstoel, enige herenbanken, en zerken. Orgel met Hoofdwerk, Bovenwerk en vrij Pedaal, in 1875 gemaakt door L. van Dam en Zonen. Klokkenstoel met gelui van twee klokken, waarvan één van H. Falck, 1618, diam. 130 cm. en één van J. Borchhardt, 1742, diam. 100 cm. De laatstgenoemde klok is gescheurd en staat op één der zolders.

Tsjerkepaad 2 9133 MG Anjum Ja