Panoramaweg 1, Breskens

Uit 1867 daterende, 8-kantige, conische, gietijzeren vuurtoren (hoge licht) naar ontwerp van Q. Harder en uitgevoerd door gieterij Enthoven. De toren is 17.50 m. hoog, is beschilderd met horizontale witte en zwarte banden en heeft 5 etages. Rond het gietijzeren lichthuis met koperen koepel bevindt zich een gietijzeren omloop rustend op consoles en voorzien van balustrade. Toegangsdeur met halfrond bovenlicht en enige ronde vensteropeningen. Inwendig eenvoudige gietijzeren trappen en op begane grond geen middenkolom. Fresnel-optiek vervaardigd door Barbier, Bernard Turenne, Paris-France no.61348.

Weg- en waterbouwkundige werken Kust- en oevermarkering oorspronkelijke functie Ja
Panoramaweg 1 4511 RS Breskens Ja