Hervormde Kerk en toren op kerkhof. Bakstenen kerkgebouw waarvan het schip aan de noordzijde nog romaanse kleine rondgesloten vensters heeft; 13e-eeuws koor, later rechtgesloten. Hoge slanke zadeldaktoren. In de kerk rijkgesneden preekstoel uit 1711 met achterschot, trap en klankbord, benevens lezenaar en zandloperhouder; koperen doopschaal uit 1680 in ringvormige houder; gesneden kerkzakbord; twee gezangborden; fraaie avondmaalstafel; hooggestoelte uit 1660; portaal met vazen en opzetstuk waarin monogram; midden 17e-eeuws orgel met 17e-eeuwse vleugels gemaakt door L. Eekmans en vermaakt door A. de Mare en balkon waarop lezenaar. Twee rouwborden en zes rouwkassen. Grafmonument voor Anna van Ewsum en haar twee echtgenoten Von Inn- und Kniphausen, door R. Verhulst en B. Eggers, 1664-1669 en vóór 1692. Mechanisch torenuurwerk, 1911.

Hoofdstraat 134 9355 TD Midwolde Ja