Lijsterstraat 5, Kerkrade

Rechthoekig, aan de uiteinden aan de voorzijde inspringend blok van twee WONINGEN met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak, dat in het midden aan de voor- en achterzijde wat verder doorloopt, en met een decoratie - kegel met bollen en ringen - in tichelwerk op de nokeinden; aan de voorzijde in insteekkap (mansardekap) tegen puntgevel; aan de achterzijde insteekkap (zadeldak) tegen puntgevel. In voor- en zijgevel(s) op verdiepingshoogte decoratie met verdiepte velden en veldjes, waaronder in de zijgevels en het middengedeelte van de voorgevel een dubbele rij muizetanden. In voor-, zij- en achtergevel(s) getoogde T-vensters, ten dele met 4-ruits bovenlicht. Deuren met vensters getoogde bovenlicht. De in baksteen opgetrokken woningen zijn witgeverfd met zwarte plint. De woningen met afzonderlijke (vrijwel) rechthoekige, door afscheiding omgrensde erven dateren uit de jaren 1907-1909. zijn ontworpen door A.Reichpietsch en vormen een deel van de mijnwerkerskolonie "Hopel", welke in opdracht van de mijn Laura & Vereeniging werd gebouwd.

Lijsterstraat 5 6469 XK Kerkrade Ja
Lijsterstraat 7 6469 XK Kerkrade