Baudeloo 20, Hulst

Voormalig REFUGIEHUIS Baudeloo, thans opgenomen in het complex van het Pensionaat St. Joseph. Fors pand tussen zij-trapgevels; haaks uitgebouwde achtervleugel eveneens afgesloten door een trapgevel. In de hoek van hoofdgebouw en vleugel een achtkante traptoren, waarvan de boven het gebouw uitstekende torenkamer uitkraagt op een boogfries; de toren is gedekt met een eenvoudig achtkantig leien tentdakje. Aan de plaats een gepleisterde gevel met 6- en 8-ruits "Belgische" vensters, en omlijste voordeur met gecanneleerde pilasters en een triglyfenfries. De gevel afgesloten door een kroonlijst met tanding; dakkapellen.

Religieuze gebouwen Klooster, kloosteronderdl oorspronkelijke functie Ja
Baudeloo 20 4561 ES Hulst Ja