Nieuwe Peeldijk 19, America

Kleine, in schoon metselwerk opgetrokken, uit ca.1840 daterende BOERDERIJ van het Brabantse langgeveltype onder met rode Hollandse pannen gedekt schilddak met wolfeind boven Z.W.gevel; in de Z.W.gevel 6-ruits venster met luiken en zolderlicht; in Z.O.gevel met gepleisterde plint en een deur met aan weerszijden een 4-ruits venster met luiken, een staldeur met 6-ruits raam, rechtgesloten deeldeuren met venstertje en een tweede staldeur. Zeer gaaf voorbeeld van een ontginningsboerderijtje uit de periode van voor het gebruik van kunstmest en als zodanig een vrij zeldzaam stukje sociaal-agrarische geschiedenis.

Nieuwe Peeldijk 19 5966 NA America Ja
L 945 Horst