Oostkade 8, Hellevoetsluis

COMPLEX, bestaande uit een groot, blokvormig gebouw met drie verdiepingen, omlopend schilddak en gepleisterde gevels onder rechte lijsten op de hoek van de Oostkade en langs de Oostkade twee evenwijdige vleugels, die een smalle binnenplaats omgeven. Langs de kade een vleugel met gepleisterde gevel en hoog, met pannen gedekt schilddak; aan de zijde van de binnenplaats een gesausde gevel met vensters, waarin twaalf- en zesruitsschuiframen. Evenwijdig met deze vleugel een iets lagere vleugel aan de andere zijde van de binnenplaats onder pannen schilddak en met aan de buitenzijde vensters met twaalf- en zesruitsschuiframen. In het inwendige in de gang een getoogde doorgang op pilasters, met in de boogzwikken lofwerk, eind 17e eeuw.

Woningen en woningbouwcomplexen Appartementengebouw oorspronkelijke functie Ja
Oostkade 8 3221 AJ Hellevoetsluis Ja