Hilversum

Het Kasteeltje in Hilversum
217
217

Gemeente Hilversum
Tel. 035-6292111
gemeente@hilversum.nl
www.hilversum.nl

Wie Hilversum zegt, zegt omroep en media en die zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar Hilversum heeft ook een pracht aan monumentale gebouwen en groen te bieden. Naast de omroepmonumenten bezit Hilversum ook scholen, woningen en begraafplaatsen die van bijzondere waarde zijn. Vooral aan de periode 1850 – 1940 dankt de jonge monumentengemeente haar schat aan monumenten, architectuur en stedenbouw. Daarnaast heeft architect W.M. Dudok zijn stempel gedrukt op het stadsbeeld.

Een monumentale stad

Met ruim 200 rijksmonumenten, 6 provinciale monumenten en ook vele gemeentelijke monumenten is Hilversum met recht een monumentale stad. Hilversum is trots op haar monumenten en bijzondere stedenbouw en wil dat graag aan u laten zien. Ook is onlangs een nieuwe culturele instelling geopend: Museum Hilversum, waarin het Goois Museum en het Dudok Centrum samengaan.

Foodhallen en bierbrouwerij Mout
Foodhall Mout

Financiering

Bent u eigenaar van een gemeentelijk monument in Hilversum? Dan kunt u vanaf 1 juli 2017 de Hilversumse Restauratiefonds-hypotheek aanvragen. 

U kunt een leningsbedrag van maximaal 100% van de subsidiabele restauratiekosten aanvragen. De gemeente stelt deze kosten vooraf vast. Onder subsidiabele kosten verstaat de gemeente Hilversum kosten die gemaakt worden voor het in stand houden van een monument.

Het gaat om kosten waarmee de monumentale waarden worden hersteld, of het pand constructief wordt hersteld en die het normale onderhoud te boven gaan; de zogenaamde restauratiewerkzaamheden. Dat kan ook het interieur betreffen. Het minimale leningsbedrag is 10.000 euro. Het maximale bedrag is 150.000 euro.

Naar boven