Monumenten in Wadenoijen

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
14
14
4

Monumenten

 • Rijksmonument

  Bommelweg 39

  Boerderij uit de eerste helft 19e eeuw onder rieten wolfdak. Deur met gesneden panelen uit de bouwtijd in eenvoudige pilasteromlijsting met hoofdgestel. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen.

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Wal, A.J. van der
 • Rijksmonument

  Bredestraat 8

  Gepleisterde boerderij uit de eerste helft 19e eeuw, woonhuis en stal vormen een T-vormige plattegrond. Het woonhuis heeft een rieten schilddak en vensters met luiken en zesruitsschuiframen.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Lingedijk 119

  Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw op T-vormige plattegrond. Het woonhuis heeft een lage verdieping en een rieten schilddak. Rechts een opkamer. Deur uit de bouwtijd.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Lingedijk 23

  Herv. kerk. Eenbeukige dorpskerk, bestaande uit een romaans, tufstenen schip, waarvan de muren rondboogvensters en lisenen met rondbogen bezitten en een hoger, 15e eeuws koor met driezijdige sluiting en natuurstenen banden. Gerestaureerd omstreeks 1955.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Lingedijk 23

  Toren. Tufstenen bouwwerk uit de 12e eeuw met in de klokkenverdieping galmgaten met deelzuiltjes en een ingesnoerde naaldspits. Mechanisch torenuurwerk, M. van de Kerkhof en Zonen, Aarle-Rixtel, 1949, is buiten gebruik gesteld.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Lingedijk 30

  Boerderij op T-vormige grondplan, eerste helft 19e eeuw. Het woonhuis heeft links een opkamer, een lage verdieping en een bewerkte daklijst. Met pannen gedekt schilddak. Vensters met luiken en vier- en zesruitsschuiframen. Gesneden deur.

  WikiMedia
Naar boven