Monumenten in Vorchten

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
6
6
9

Monumenten

 • Rijksmonument

  Kerkweg 13

  BOERDERIJ uit de eerste helft der 19e eeuw onder hoog wolfdak, dat deels met pannen, deels met riet en deels met golfijzer is gedekt. In de voorgevel vensters met luiken en zesruitsschuiframen; in de gepleisterde linkerzijvleugel van het woonhuis vensters met luiken en kleine roedenverdeling.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Kerkweg 15

  BOERDERIJ, gedateerd 1847, waarvan het dwars voor de stal gebouwde woongedeelte een rieten schilddak draagt en vensters met luiken en zesruitsschuiframen bezit. Stal onder rieten wolfdak.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Kerkweg 17

  Ned. Hervormde KERK. Eenbeukige dorpskerk, bestaande uit een waarschijnlijk 13e eeuws schip, zeer verbouwd in de 19e eeuw, en een driezijdig gesloten hoger koor, overdekt door kruisribgewelven en daterend uit de laat-gotische periode. Het koor is gedeeltelijk nog met tufsteen bekleed.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Kerkweg 17

  TOREN der Herv. kerk. Tufstenen zadeldaktoren in romaanse trant, omstreeks 1200, die met de smalle zijruimten aan weerszijden een gereduceerd westwerk vormt. In de toren een luidklok uit 1641, gegoten door Hendryck ter Horst te Deventer.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Kerkweg 18

  Boerderij met woonhuis omstreeks 1860, bestaande uit begane-grond met pannen schilddak, waarop hoekschoorstenen. Twee dakkapellen met zijstukken en gebogen frontons. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen; dubbele deur met in het bovenlicht een gietijzeren levensboom.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Kerkweg 36

  BOERDERIJ " 't Klare Water".

  Fraai gelegen hofstede met hoog, rieten wolfdak en gepleisterde voorgevel, waarin jaartalankers 1769. Voor de hoeve een bakhuis.

  WikiMedia
Naar boven