Monumenten in Vlist

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
13
13

Monumenten

 • Rijksmonument

  Bonrepas 1

  WIPWATERMOLEN. Aan de oostzijde van de Vlist in de polder Bonrepas niet ver van Schoonhoven, een gerestaureerde wipwatermolen (XVI ?).

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Terpstra, Frank
 • Rijksmonument

  Oost-Vlisterdijk 21

  Mooie, IJsselstenen HOEVE (XVII) met ontlastingsbogen en op de rechter zijgevel een puntgevel met vlechtingen, driepasmotief, rode ontlastingsboog en ankers. De vensters hebben een roedenverdeling in stijl ca. 1800. Gestoken deurkalf. Het bedrijfsgedeelte is gewijzigd.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Oost-Vlisterdijk 26

  Mooie BOERDERIJ (XVII?) onder strodak, opgetrokken van IJsselsteen. De voorgevel heeft nog de oude kozijnen en een 18e eeuwse roedenverdeling. Zijvleugel met puntgevel, voorzien van vlechtingen en ankers.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Oost-Vlisterdijk 5

  BOERDERIJ (XVII) met gepleisterde, afgeknotte puntgevel, waarin fraaie ankers. Links een opkamer. De vensters hebben luiken en schuiframen in stijl XIXa. Moderne achtergevel en gewijzigde rechter zijgevel.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  West-Vlisterdijk 18

  HOEVE (XVII A?). Gepleisterde voorgevel met oude kozijnen, luiken en roedenverdeling in stijl XIX A. Deurpartij met boven- en onderdeur, oud slot met slotplaat, bovenraam en in de boogzwikken van de deur de letters C.G.en R.D. Rechts een opkamer.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  West-Vlisterdijk 23

  HOEVE (XIXc) met gave puntgevel, waarin bewerkte lijst en makelaar. Ramen uit de bouwtijd met luiken. De boerderij, die aan de achterzijde gewijzigd is, draagt een strodak.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  West-Vlisterdijk 37

  Kleine BOERDERIJ (ca.1800) onder zadeldak met gepleisterde punt-gevel, waarin vensters met oude kozijnen, luiken en oorspronkelijke roedenverdeling. Het boerderijtje is gerestaureerd.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  West-Vlisterdijk 64

  BOERDERIJ (XVII) onder strodak, met aan de voorzijde een gepleisterde, afgeknotte puntgevel met oude kozijnen, luiken en roedenverdeling en in het zoldervenster een kruiskozijn met diefijzers. Muurankers. Aan de zijkant een gepleisterde puntgevel evenals aan de achterzijde.

  WikiMedia
Naar boven