Monumenten in Rhoon

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen

Rhoon telt momenteel 24 rijksmonumenten.

Hieronder een overzicht.

Rijksmonumenten

 • Dorpsdijk 16

  Witgepleisterd huis (XIX A) van beganegrond met hoog schilddak. Zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Schuur onder een dak met er naast het woonhuis.

  WikiMedia
 • Dorpsdijk 28

  Pand met ingezwenkte, IJsselstenen gevel met rechte lijst, blijkens steen uit 1864. Originele deur met gietijzeren bovenlicht in omlijsting van pilasters en hoofdgestel. Zesruitsschuiframen.

  WikiMedia
 • Dorpsdijk 36

  Voorm. rechthuis. Huis (XVIII d) van begane grond onder een hoog schilddak met het nr. 38. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de vensters. Ingang in omlijsting van verdiepte pilasters met hoofdgestel. Mooi gesneden Lod. XVI deur. Vensters met twaalfruitsschuiframen, staafankers.

  WikiMedia
 • Dorpsdijk 38

  Voorm. rechthuis. HUIS (XVIIId) van begane grond onder een hoog schilddak met de nrs 32-34-36. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de vensters. Ingang in omlijsting van verdiepte pilasters met hoofdgestel. Vensters met twaalfruitsschuiframen, staafankers.

  WikiMedia
 • Dorpsdijk 42

  HUIS te Pendrecht. Deftig huis op rechthoekige plattegrond met gevel in de strakke vormen van XVIId. Middenrisaliet met fronton, waarin gebeeldhouwd wapen met leeuwen, twaalf- en negenruitsschuiframen, hoog schilddak met schoorstenen. Gepleisterde achtergevel met 24- en 16- ruitsschuiframen.

  WikiMedia
 • Kasteel Rhoon

  Slot Rhoon. In oorsprong laat-middeleeuws kasteel, grotendeels herbouwd omstreeks 1598. Complex van vleugels met zadeldaken tussen punt- en topgevels. Twee veelhoekige traptorens. In de zuidelijke vleugel ingangspartij met gebosseerde pilasters.

  WikiMedia
 • Molendijk 7

  Hoeve (ca. 1800?) met IJsselstenen woongedeelte onder afgewolfd zadeldak. Gepleisterde, ingezwenkte gevel onder kroonlijst; opkamer waaronder kelder. Vensters met luiken en twaalfruitsschuiframen. Schuur onder strodak en met puntgevel aan de achterzijde.

  WikiMedia
 • Oudeweg 4

  Hoeve Johanna. Hoeve (ca. 1800?) met IJsselstenen puntgevel, waarin vlechtingen en boven de vensters rode strekken. 9- ruits en 25-ruitsschuiframen. Deur met koperen knop en bovenlicht uit de bouwtijd. Stal XIXc. Pannen daken. Aan de weg een gietijzeren inrijhek, gedateerd 1877.

  WikiMedia
 • Rheesteyn

  'Rheesteyn'. BOERDERIJ (XVId), waarin oudtijds het polderhuis van het Buitenland van Rhoon gevestigd was. Woongedeelte, bestaande uit twee parallel lopende vleugels met zadeldaken tussen puntgevels.

  WikiMedia
Naar boven