Monumenten in Moordrecht

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
24
24
34

Monumenten

 • Rijksmonument

  Dorpsstraat 26

  Pand met ingezwenkte gevel, 18e eeuw. Deur uit het begin der 19e eeuw binnen een omlijsting door pilasters met hoofdgestel. Vensters met twaalf- en zestienruitsschuiframen. Achterhuis met insteekverdieping, wellicht door negen- en twaalfruitsschuiframen.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Dorpsstraat 31

  Huis met verdieping en schilddak. Dakkapel met getoogde en geprofileerde afdekking. Eenvoudige gevel met aan de hoeken verkropte kroonlijst. Begin 19e eeuw.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Dorpsstraat 34

  Raadhuis. Op de hoek van de Veersteeg gelegen eenvoudig neo-klassicistisch gebouw met gevels van gele IJsselsteen, boogvensters, houten kroonlijst en schilddak. Tweede kwart 19e eeuw.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Dorpsstraat 36

  Pand met verdieping en zadeldak, waarin twee dakkapellen met gebogen afdekkingen. De eenvoudige lijstgevel heeft een hardstenen plint en een deuromlijsting door pilasters met hoofdgestel. Vensters met vierruitsschuiframen in de verdieping. Eerste kwart 19e eeuw.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Dorpsstraat 4

  a) Pand met verdieping en schilddak, tweede kwart 19e eeuw. Eenvoudige lijstgevel. Deur uit de bouwtijd in omlijsting door pilasters met hoofdgestel. Bovenlicht met levensboom.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Dorpsstraat 48

  Deftig herenhuis met verdieping. Breedte: vier vensterassen. Dubbele deur met panelen, gesneden bovenlicht en omlijsting door Ionische, gecanneleerde pilasters. Hardstenen vensterdorpels. Kroonlijst met triglyphenfries. Dakkapel. Eind 18e eeuw.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Dorpsstraat 52

  Herenhuis met verdieping, eind 18e eeuw. Rijk versierde middentravee met Lodewijk XVI-snijwerk en gecanneleerde pilasters met Ionische kapitelen ter weerszijden van de deur. Kroonlijst met triglyphen, waartussen verdiepte velden. Twee dakkapellen met zijvoluten en gebogen afdekkingen.

  WikiMedia
Naar boven