Monumenten in Laren

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
95
95
7
145

Monumenten

 • Rijksmonument

  45634

  Terrein waarin een grafheuvel. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. De bescherming kan worden beperkt door het perceel te belasten met een gedeeltelijke bescherming, te weten de daarin gelegen grafheuvel zelf, alsmede een strook van 10 meter rondom, gemeten vanaf de voet van de heuvel.

 • Rijksmonument

  45635

  Terrein waarin een grafheuvel. Datering:Neolithicum en/of Bronstijd. Gedeeltelijke bescherming, te weten de daarin gelegen grafheuvel zelf, alsmede een strook van 10 meter rondom, gemeten vanaf de voet van de heuvel.

 • Rijksmonument

  45636

  Terrein waarin 1 grafheuvel. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. Alleen een gedeelte te beschermen, te weten de daarin gelegen grafheuvel zelf alsmede een strook van 10 meter rondom, gemeten vanaf de voet van de heuvel.

 • Rijksmonument

  45637

  Een rechthoekig door een wal omgeven terrein. Datering: vermoedelijk middeleeuws. Gedeeltelijke belasting van dit perceel, te weten de daarin gelegen omwallingen zelf, alsmede een strook van 10 meter rondom.

 • Rijksmonument

  45638

  Een door een ruitvormige wal omgeven terrein. Datering: vermoedelijk middeleeuws. Gedeeltelijke belasting van dit perceel, te weten de daarin gelegen omwallingen zelf, alsmede een strook van 10 meter rondom.

 • Rijksmonument

  45642

  Terrein waarin 10 grafheuvels. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. (Gedeeltelijke bescherming, voor zover betreft de daarin gelegen 10 grafheuvels zelf, alsmede een strook van 10 meter rondom gemeten vanaf de voet van de heuvels).

 • Rijksmonument

  45643

  Terrein waarin een omwalling. Datering: vermoedelijk Middeleeuws. (gedeeltelijke bescherming, voor zover betreft de daarin gelegen omwalling, alsmede een strook van 10 meter rondom gemeten vanaf de voet van de omwalling).

 • Rijksmonument

  Ambachtstraat 11

  Gedeelte van drie landarbeiderswoningen, in elkaars verlengde onder een met riet gedekt zadeldak gelegen, 18e eeuw. Puntgevel met vlechtingen; vensters met oude kozijnen, schuiframen met kleine roedenverdeling en luiken.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Ambachtstraat 13

  Gedeelte van drie landarbeiderswoningen, in elkaars verlengde onder een met riet gedekt zadeldak gelegen, 18e eeuw. Vensters met luiken en 30-ruitsschuiframen.

  WikiMedia
Naar boven