Monumenten in Hoogwoud

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
14
14
2

Monumenten

 • Rijksmonument

  510435

  Omschrijving

  SCHUUR op een rechthoekig grondplan bestaande uit begane grond en kapverdieping onder zadeldak met zwarte muldenpan. De noklijn van het zadeldak is evenwijdig aan de noklijnen van de stolpboerderij.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Burgemeester Hoogenboomlaan 22

  Stadhuis. Rechthoekig onderkelderd gebouw onder schilddak met hoekschoorstenen en dakkapel. Voorgevel aan weerszijden door lisenen afgesloten, risaliet van de middenpartij, waarin een omlijste ingang, bereikbaar langs een natuurstenen bordestrap. In de voet van de dakkapel een inscriptie 1742.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Gouwe 48

  stolphoeve met midden boven de voorgevel een houten halsgeveltop, voorzien van vazen boven de zijpilasters benevens een vaas in het doorbroken fronton en aangebracht in plaats van een houten puntgevel. Aan weerszijden van de deur met bovenlicht negenruitsschuifvensters.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Herenweg 46

  Inleiding

  STOLPSCHUUR bij de ten zuidwesten gelegen rentenierswoning, die omstreeks 1910 aan het complex is toegevoegd. De stolpschuur is door een aanbouw aan de zuidwestzijde direct verbonden met de rentenierswoning.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Herenweg 46

  Inleiding

  Uit 1868 daterende VOETBRUG behorende bij de rentenierswoning. De voetbrug bevindt zich direct voor de voordeur van de rentenierswoning. De voetbrug ligt over de wegsloot ten westen van het perceel.

  Omschrijving

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Koningspade 17

  Willems Hoeve. Stolphoeve met kort uitgebouwd voorhuis voorzien van een houten voorstuk, waarvan een gedeelte uit geribde eiken delen bestaat. Het deurkalf en de zwikken van de ingangsboog zijn met snijwerk versierd. XVII ?

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Koningspade 24

  Inleiding

  Laat 19de-eeuwse ARBEIDERSWONING gelegen op geruime afstand van de langhuisstolp in de noordelijke hoek van het erf. Zowel de achter-(W) als de rechterzijde (N) hebben op de begane grond een kleine houten aanbouw die het monumentale karakter echter niet schaden.

  WikiMedia
Naar boven