Monumenten in Hall

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
5
5
3

Monumenten

 • Rijksmonument

  Dorpsstraat 57

  Herv. kerk. Laatgotische dorpskerk, opgetrokken uit baksteen met natuurstenen banden en bestaande uit een schip met een driezijdig gesloten koor, tweede helft 15e eeuw, en een vroeg 16e eeuwse noorderzijbeuk. Het schip en het koor worden overkluisd door netgewelven, opgaand van kolonetstukken.

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Bronckhorst, A. (Arjan)
 • Rijksmonument

  Dorpsstraat 57

  Toren. Bakstenen laatgotisch bouwwerk, verlevendigd door natuurstenen banden en nissen, bekroond met een achtzijdige, ingesnoerde spits. Over de benedenruimte een koepelgewelf. Gerestaureerd in 1924 en 1928. Mechanisch torenuurwerk, later voorzien van elektrische opwinding.

  WikiMedia
 • Gemeentelijk monument

  Knoevenoordstraat 70

 • Rijksmonument

  Leusveld

  Het KOETSHUIS telt een bouwlaag en een zolderverdieping op een rechthoekige plattegrond. Het wordt gedekt door een schilddak, belegd met gesmoorde Tuil du Nordpannen. Aan de voorgevel bevindt zich een rechthoekige topgevel die wordt gedekt door een aangekapt, afgeknot dakschild.

 • Rijksmonument

  Leusveld

  De entree naar het landgoed wordt gemarkeerd door twee, naar het landgoed toe gebogen stenen HEKWERKEN. Elk balustrade-achtig hekwerk bestaat uit een rechthoekige kolom aan de zijde van de straat. Deze kolommen zijn uitgevoerd met prismatisch gehouwen dekplaten en bolbekroningen.

  WikiMedia
Naar boven