Monumenten in Dinxperlo

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen

Dinxperlo telt momenteel 5 rijksmonumenten.

Hieronder een overzicht.

Rijksmonumenten

 • Markt 1

  Boerderij nabij het koor van de dorpskerk. Dwars woongedeelte (ca. 1800) onder schilddak en met in de verdieping nog de Empireramen. Deel met stijl- en regelwerk en metselwerk uit XVI ?.

  WikiMedia
 • Markt 2

  Toren van de Ned. Herv. Kerk (St. Liborius of O.L.Vrouwe), uit ca. 1400 met romaniserende tendensen (lisenen met gekoppelde boogjes en galmgaten met deelzuiltjes). Mechanisch torenuurwerk B. Eijsbouts, Asten, nr. 1323, 1942, later voorzien van elektrische opwinding.

  WikiMedia
 • Markt 2

  Ned. Herv. Kerk (St. Liborius of O.L. Vrouwe). Zeer mooie laatgotische dorpskerk met pseudobasilicaal schip, enkelbeukig koor met driezijdige sluiting (beide XVIa). Het schip heeft natuurstenen zuilen en de gehele kerk is met kruisribgewelven overkluisd. Restauratie: 1948-'51.

  WikiMedia
 • Meniststraat 14

  Kleine, in baksteen opgetrokken neogotische kapel, bestaande uit een travee met aan de westzijde een toren, bekroond door een ingesnoerde naaldspits op uitgekraagde boogfries en aan de oostzijde een iets lagere apsis met driezijdige sluiting. Spitsboogvensters met gietijzeren traceringen.

  WikiMedia
Naar boven