Monumenten in Biggekerke

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
18
18

Monumenten

  • Rijksmonument

    529335

    MITRAILLEURKAZEMAT uit 1943, type 623, MG Schartenstand mit Vorsatzplatte (60°) naar ontwerp van de genie van de Duitse Landmacht (General der Pioniere und Festungen van het Obercommando des Heeres) te Berlijn, uitgevoerd met gebruikmaking van Formsteine.

  • Rijksmonument

    529368

    TELEFOONSCHAKELPOST uit 1943, Kabelschaltstelle naar ontwerp van de genie van de Duitse landmacht (General der Pioniere und Festungen) van het Obercommando des Heeres te Berlijn. Het is uitgevoerd met gebruikmaking van houtbekisting en in oorsprong gecamoufleerd als schuurtje met puntdak.

  • Rijksmonument

    Bakkersgang 1

    Gerestaureerd pand met topgevel aan het Kerkplein en langs gevel aan de Bakkersgang. Bovenvenster met houten kruisraam; in de Bakkersgang voordeur met gebogen kalf en dakkapel met driehoekig fronton. Links van de voordeur kelder en opkamer. XVIII.

    WikiMedia
  • Rijksmonument

    Bergweg 3

    MITRAILLEURKAZEMAT uit 1943, type 630, MG Schartenstand (60°), naar ontwerp van de genie van de Duitse Landmacht (General der Pioniere und Festungen) van het Obercommando des Heeres te Berlijn, uitgevoerd met gebruikmaking van Formsteine. Voorzien van de originele aarden dekking.

  • Rijksmonument

    Kerkplein 1

    De Ned. Herv. Kerk bestaat uit een bakstenen schip en een driezijdig koor, dat uit plm 1400 dateert. Inwendig: een houten tongewelf met trekbalken. Bij de restauratie in 1957 werd er een nieuwe consistoriekamer gebouwd. Eikehouten preekstoel. (xviib).

    WikiMedia
  • Rijksmonument

    Kerkplein 1

    De Toren van de Ned.Herv. Kerk aan de zuidzijde gedeeltelijk ingebouwd, heeft twee geledingen gescheiden door een bakstenen lijstje, steunberen die tot aan de klokkeverdieping opgaan, en een roosvenster boven de ingang. Benedenruimte toren overwelfd. Aanbouw van traphal dateert uit 1957.

    WikiMedia
  • Rijksmonument

    Kerkplein 15

    Smederij. Smal naar achteren toe uitgebouwd pand onder pannendak met boven in de gepleisterde gevel aan het plein boven- en onderdeur aan de straat. XVIII-XIX. De oorspronkelijke travalje verdwenen.

    WikiMedia
Naar boven