Monumenten in Beerze

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen

Beerze telt momenteel 9 rijksmonumenten.

Hieronder een overzicht.

Rijksmonumenten

 • Beerzerweg 15

  Boerderij met rechts een evenwijdig aangebouwde kortere schuur, beide gedekt door een afgewolfd rieten zadeldak; de beide naar de straat gekeerde en aaneengebouwde achtergevels hebben korfboogvormige toegangen.

  WikiMedia
 • Beerzerweg 17

  Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak. In de voorgevel vensters met roedenverdeling; linkerzijgevel van het woongedeelte vernieuwd. Houten schuur onder rieten schilddak; schuur onder met pannen en riet gedekt schilddak. XIX.

  WikiMedia
 • Beerzerweg 21

  Boerderij onder rieten schilddak, aan de achterzijde onderschoer en gepotdekselde delen. Houten schuur met rieten schilddak en houten varkensstalletje onder rieten zadeldak. Vierroedenhooiberg XIX.

  WikiMedia
 • Beerzerweg 23

  Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak; voorgevel met vlechtingen en schuifvensters met roedenverdeling met luiken behangen. Put met haalboom, bakhuisje met oven; links achter een L-vormig schuurtje onder rieten schilddaken, de wanden van het korte gedeelte van hout. XIX B.

  WikiMedia
 • Beerzerweg 24

  Boerderij onder rieten schilddak met onderschoer, in jaarankers gedateerd 1872. In de voorgevel vensters met roedenverdeling en natuurstenen onderdorpels.

  WikiMedia
 • Beerzerweg 25

  Geheel tot woonhuis ingericht, in jaarankers 1851 gedateerd eenvoudig boerderijtje; gedeeltelijk met riet, gedeeltelijk met pannen gedekt, afgewolfd zadeldak. Schuurvensters met roedenverdeling en met luiken behangen.

  WikiMedia
 • Beerzerweg 27

  Boerderij onder rieten schilddak met onderschoer, in jaarankers gedateerd 1855. Schuifvensters in de voorgevel met roedenverdeling, luiken en natuurstenen onderdorpels; de zijgevel van het woongedeelte is vernieuwd.

  WikiMedia
Naar boven