Monumenten in Beerze

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
9
9
2

Monumenten

 • Rijksmonument

  Beerzerweg 15

  Boerderij met rechts een evenwijdig aangebouwde kortere schuur, beide gedekt door een afgewolfd rieten zadeldak; de beide naar de straat gekeerde en aaneengebouwde achtergevels hebben korfboogvormige toegangen.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Beerzerweg 17

  Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak. In de voorgevel vensters met roedenverdeling; linkerzijgevel van het woongedeelte vernieuwd. Houten schuur onder rieten schilddak; schuur onder met pannen en riet gedekt schilddak. XIX.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Beerzerweg 21

  Boerderij onder rieten schilddak, aan de achterzijde onderschoer en gepotdekselde delen. Houten schuur met rieten schilddak en houten varkensstalletje onder rieten zadeldak. Vierroedenhooiberg XIX.

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Beelen, J.A. van
 • Rijksmonument

  Beerzerweg 23

  Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak; voorgevel met vlechtingen en schuifvensters met roedenverdeling met luiken behangen. Put met haalboom, bakhuisje met oven; links achter een L-vormig schuurtje onder rieten schilddaken, de wanden van het korte gedeelte van hout. XIX B.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Beerzerweg 24

  Boerderij onder rieten schilddak met onderschoer, in jaarankers gedateerd 1872. In de voorgevel vensters met roedenverdeling en natuurstenen onderdorpels.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Beerzerweg 25

  Geheel tot woonhuis ingericht, in jaarankers 1851 gedateerd eenvoudig boerderijtje; gedeeltelijk met riet, gedeeltelijk met pannen gedekt, afgewolfd zadeldak. Schuurvensters met roedenverdeling en met luiken behangen.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Beerzerweg 27

  Boerderij onder rieten schilddak met onderschoer, in jaarankers gedateerd 1855. Schuifvensters in de voorgevel met roedenverdeling, luiken en natuurstenen onderdorpels; de zijgevel van het woongedeelte is vernieuwd.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Beerzerweg 28

  BOERDERIJ onder rieten schilddak met onderschoer. In de voorgevel met luiken behangen zesruitsschuifvensters. Nieuwe schuur. XVIII/XIX.

  WikiMedia
Naar boven