Monumenten in Beerze

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen

Beerze telt momenteel 9 rijksmonumenten.

Hieronder een overzicht.

Rijksmonumenten

 • Beerzerweg 15

  Boerderij met rechts een evenwijdig aangebouwde kortere schuur, beide gedekt door een afgewolfd rieten zadeldak; de beide naar de straat gekeerde en aaneengebouwde achtergevels hebben korfboogvormige toegangen.

  WikiMedia
 • Beerzerweg 17

  Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak. In de voorgevel vensters met roedenverdeling; linkerzijgevel van het woongedeelte vernieuwd. Houten schuur onder rieten schilddak; schuur onder met pannen en riet gedekt schilddak. XIX.

  WikiMedia
 • Beerzerweg 21

  Boerderij onder rieten schilddak, aan de achterzijde onderschoer en gepotdekselde delen. Houten schuur met rieten schilddak en houten varkensstalletje onder rieten zadeldak. Vierroedenhooiberg XIX.

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Beelen, J.A. van
 • Beerzerweg 23

  Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak; voorgevel met vlechtingen en schuifvensters met roedenverdeling met luiken behangen. Put met haalboom, bakhuisje met oven; links achter een L-vormig schuurtje onder rieten schilddaken, de wanden van het korte gedeelte van hout. XIX B.

  WikiMedia
 • Beerzerweg 24

  Boerderij onder rieten schilddak met onderschoer, in jaarankers gedateerd 1872. In de voorgevel vensters met roedenverdeling en natuurstenen onderdorpels.

  WikiMedia
 • Beerzerweg 25

  Geheel tot woonhuis ingericht, in jaarankers 1851 gedateerd eenvoudig boerderijtje; gedeeltelijk met riet, gedeeltelijk met pannen gedekt, afgewolfd zadeldak. Schuurvensters met roedenverdeling en met luiken behangen.

  WikiMedia
 • Beerzerweg 27

  Boerderij onder rieten schilddak met onderschoer, in jaarankers gedateerd 1855. Schuifvensters in de voorgevel met roedenverdeling, luiken en natuurstenen onderdorpels; de zijgevel van het woongedeelte is vernieuwd.

  WikiMedia
Naar boven