Monumenten in Angerlo

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
23
23
25

Monumenten

 • Rijksmonument

  Bingerdenseweg 10

  BOERDERIJ KROONESTEIN. In rode baksteen opgetrokken boerderij uit de 18e eeuw met grijze gepleisterde voeting onder met rode pannen gedekt afgeknot schilddak.

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Dukker, G.J.
 • Rijksmonument

  Bingerdenseweg 10

  STALGEBOUW RECHTS VAN BOERDERIJ KROONESTEIN GELEGEN. Rode bakstenen stalgebouw uit de 19e eeuw onder rieten wolfsdak, waarvan de onderste schilden met rode pannen zijn gedekt. De nok is van rode vorstpannen voorzien.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Bingerdenseweg 10

  STALGEBOUW LINKS VAN BOERDERIJ KROONESTEIN GELEGEN. Rode bakstenen stalgebouw uit de 19e eeuw onder rieten wolfsdak, waarvan de onderste schilden met rode pannen zijn gedekt. De nok is van rode vorstpannen voorzien.

  WikiMedia
 • Gemeentelijk monument

  Bingerdenseweg 15

 • Rijksmonument

  Bingerdenseweg 17

  BOERDERIJ GROOT BINGERDEN. In rode baksteen opgetrokken boerderij uit 1884 onder met rode pannen gedekt afgeknot schilddak, met centraal aan de achter(oost-)zijde een rode bakstenen deel uit 1914 onder met zwarte pannen gedekt zadeldak met wolfseind.

 • Rijksmonument

  Bingerdenseweg 19

  PORTIERSWONING. Portierswoning op T-vormige grondslag onder twee-delig met grijze pannen gedekt zadeldak uit 1893, geplaatst aan het begin van de oprijlaan naar Huis Bingerden. Het naar de oprijlaan gekeerde voorste gedeelte is witgepleisterd.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Bingerdenseweg 21

  SCHUUR. Rode bakstenen 19e-eeuwse schuur op rechthoekige grondslag onder lessenaarsdak, waarvan de lange 18e-eeuwse achter(noord-)muur het rechte zuidelijke muurgedeelte van het muurwerk is, dat het voorplein halfcirkelvormig omlijst.

 • Rijksmonument

  Bingerdenseweg 21

  SMEEDIJZEREN HEK MET BAKSTENEN PIJLERS. Monumentaal dubbel smeedijzeren traliehek met rijk versierd smeedijzeren bovenstuk met voluten en krullen en met in het centrum het in een ovaal veld gevatte in 1958 aangebrachte ineen gevlochten monogram van Van Heeckeren - Van Weede, waarboven een kroon.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Bingerdenseweg 21

  BEELDENGROEP OP SOKKEL. Marmeren 19e-eeuwse beeldengroep, voorstellende Leda en de zwaan, geplaatst op een 18e-eeuwse zandstenen klokvormige sokkel in Lodewijk XV-stijl.

  Beeldengroep en sokkel zijn in de ZO-hoek van de formele tuin ten zuiden van het huis gesitueerd.

 • Rijksmonument

  Bingerdenseweg 21

  HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Tot de oudste gedeelten van de aanleg van het park van Bingerden behoort de classicistische structuur van de rechte oprijlaan en de as van het huis, die deze laan onder een rechte hoek snijdt.

  WikiMedia
Naar boven