Monumenten in Almkerk

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
26
26
9

Monumenten

 • Rijksmonument

  Almweg 7

  Op verhoging gelegen, 19e eeuwse boerderij met dwarsdeel, onder met riet gedekt wolfdak; bedrijfsgedeelte ten dele bekleed met gepotdekselde houten delen.

  In de voorgevel een kelderlicht, een vernieuwd 9-ruits venster, drie 6-ruits schuifvensters en twee 4-ruits zoldervensters.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Almweg 9

  Boerderij gelegen op een vliedberg; bakstenen gebouw onder afgewolfd rieten zadeldak en vrijstaande houten schuur. Het woongedeelte is tweebeukig, het bedrijfsgedeelte driebeukig en voorzien van dwarsdeel met deeldeuren in een kapel.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Altena's Laantje 3

  Altena's Hoeve, monumentale boerderij van het dwarsdeeltype (Overmase vorm). Bakstenen gebouw onder een boven het woongedeelte afgewolfd en aan de achterzijde van een groot dakschild voorzien rieten zadeldak, dat is opgewipt boven de deeldeuren. Voorgevel met vier- en zesruits schuiframen.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Kerkstraat 28

  Bakstenen boerderij van het langgeveltype, gedeeltelijk wit gepleisterd, gedekt door een afgewolfd rieten zadeldak. Woongedeelte met verdieping. XVIII-XIX.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Kruisstraat 17

  Voormalig rechthuis, bakstenen huis met verdieping onder met pannen belegd schilddak. Symmetrische voorgevel van vijf traveeën, rechts een jongere aanbouw. Inwendig gaaf bewaard, paardestal links in het achterhuis. XIX A.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Oude Doorn 1

  "De Ouden Doorn" in de polder Zandwijk en Uppel. Achtkante, met riet gedekte watermolen op stenen ondervoet met scheprad. Vroege 18e eeuw.

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Bicker Caarten, A.
Naar boven