Donatus

Kastelen, buitenplaatsen, herenhuizen, molens: bijzondere bouwwerken uit vroeger tijden die zorgen voor diversiteit in het stads-en dorpsbeeld. Unieke bouwwerken met een bijzondere historie en betekenis. Daarom zet u zich met hart en ziel in voor het behoud van uw monument. 

Drs. Alphons van der Voorn (foto), directeur bij Donatus Verzekeringen legt graag uit waar Donatus voor staat: “Donatus verzekert monumentale gebouwen en religieus erfgoed voor de mensen die er wonen en werken. Bent u eigenaar van een monumentaal gebouw? Natuurlijk wilt u dan schade voorkomen. En is er onverhoopt schade, dat deze vakkundig wordt hersteld. Een goede verzekering helpt u daarbij. Bij Donatus kunt u vertrouwen op daadkracht en jarenlange expertise. Onze bijna 170 jaar ervaring als verzekeraar van religieus en monumentaal erfgoed brengt een schat aan bouwkundige en verzekeringstechnische kennis met zich mee om ook uw monumentale gebouw te beschermen. 

Donatus kent de risico’s en weet hoe u zich daar het beste tegen kunt verzekeren. Gebaseerd op een realistische en nauwkeurige taxatie van bouwkundige elementen. De verzekering moet passen bij de monumentale status van uw pand en alle lusten en lasten die daarmee gepaard gaan. Aan u de keuze: een goede basisdekking voor schade als gevolg van brand en storm, de uitgebreide variant of een all-inclusive dekking tegen nagenoeg alle van buiten komende onheilen."

Alphons van der Voorn - Donatus
Drs. Alphons van der Voorn

Via het Restauratiefonds

Monumenteneigenaren die via het Nationaal Restauratiefonds bij Donatus klant worden, hebben een streepje voor. Wij gaan er namelijk vanuit dat monumenten die gerestaureerd en goed onderhouden zijn, minder risico lopen.

Wij hebben geen winstoogmerk en geven daarom de winst terug aan onze leden via premierestitutie. De laatste tien jaar bedroeg die restitutie gemiddeld meer dan 40%. Na twee jaar lidmaatschap ontvangt u deze voor het eerst. Ter overbrugging van deze periode krijgt u als nieuw lid van Donatus de eerste twee jaar altijd als Restauratiefonds klant 30% instapkorting op de bruto premie, ongeacht eventuele schadeclaims. Voor klanten die hun monument gaan restaureren, geldt een korting van 7,5% op de CAR-verzekering, mits de opstalverzekering bij Donatus is ondergebracht.

Buitenplaats
Foto: Donatus

Een van de medewerkers uit het team Klantadvies van Donatus

Bel 073-5221700 op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur of gebruik de knop om te mailen:
Désirée Stikkers
Naar boven