"""Vigilantie""", Alkmaar

Hoekpand genaamd de "Vigilantie", pakhuis met verhoogde halsgevel; gebeeldhouwde vleugel- en schouderstukken; op de ionische pilasters, die de middentravee met de pakhuisluiken begeleiden, een gebroken fronton als bekroning. Attische zijpilasters, die evenals de beide ionische ontspringen op voluutvormige kraagstenen boven de begane grond. De schouders hebben een ovale lichtopening in gebeeldhouwde cartouche, om het vlieringluik een festoen. Pijnappel op de hoeken van de schouders, een vaas in het fronton. In de zijtraveeen op de begane grond diefijzers. In de zijgevel rechthoekige lichtopeningen, die van de begane grond met diefijzers. XVII B.

Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag oorspronkelijke functie Ja
Verdronkenoord 45 1811 BB Alkmaar Ja