St Wilbertsweg 30, Geijsteren

St. Willibrorduskapel. Gebouw met driezijdige sluiting, steunberen, een westelijke topgevel en een open klokkespitsje op het dak, XVI, hersteld 1641, 1770 en 1896, toen er aan de oostzijde een open bidhal werd toegevoegd. Tot de inventaris behoren o.a.: resten van een régence retabel, XVIII A; houten beeldje van de H. Willibrordus, XVII B. Put, van oudsher bekend als de heilige bron. Gedenksteen 1641. Klokkenstoel met gelui bestaande uit een klok van een anonieme gieter, 1416, diam. 108 cm en een klok van een onbekende gieter, diam. 35 cm. In de dakruiter een klok van P. van Trier en S. Rutgers, 1676, diam. 34 cm.

Religieuze gebouwen Kapel (F) oorspronkelijke functie Ja
St Wilbertsweg 30 5862 AL Geijsteren BY Ja