U bent hier

Verhalen

 • Villa Nieuw Ehrenstein - MW Limburg

  Villa Nieuw Ehrenstein: ‘Klein Soestdijk’ in Zuid-Limburg

  De 18e eeuwse monumentale hoeve Nieuw Ehrenstein was ernstig verwaarloosd, toen het Limburgs Landschap er zich over ontfermde. Een uniek 18e eeuws complex in een groene oase in Zuid-Limburg is straks weer klaar voor de toekomst. De Monumentenwacht Limburg helpt bij het interieur- en kleuradvies.

 • winter kasteel Heeze

  Kasteel Heeze: uniek interieurensemble gered

  Kasteel Heeze is sinds de 18e eeuw in het bezit van de familie van Tuyll van Serooskerken. Het Kasteel heeft een bijzonder goed behouden interieur, met onder andere het oudste bad van Nederland. Sammy van Tuyll van Serooskerken zet zich in voor het behoud van het kasteel, daarbij geholpen door deskundigen en vele vrijwilligers

 • Bodon van Meurshuis

  Het Bodon van Meurs huis: ‘Vijf jaar hard aan gewerkt’

  De vader van Renée van Meurs wilde een huis laten bouwen door Gerrit Rietveld, maar die had het in de jaren vijftig te druk. Dus vroeg hij Alexander Bodon, ook een architect die het gedachtengoed van het Nieuwe Bouwen aanhing.

 • Koelhuis Zutphen

  Het Koelhuis in Zutphen: bruisende hotspot!

  Mieke van Tilburg en haar partner Bert Hoogeveen hadden het plan om ooit nog eens een pand naar eigen inzicht op te gaan knappen. Het werd een omvangrijk herbestemmingsproject in Zutphen. Het Koelhuis is nu al het bruisende middelpunt van een nieuw te ontwikkelen wijk.