U bent hier

Verhalen

 • latijnse school

  De Latijnse School: ‘Wij zijn dankbaar dat wij er nu even voor mogen zorgen’

  Marijn de Valk en haar man Jan Goedemé zijn boekrestauratoren. Maar voor een monument van steen en hout draaien ze hun hand ook niet meer om. Ze wonen en werken in de Latijnse School in Middelburg. De geschiedenis van het pand past bij hun werkzaamheden en tijdens de restauratie deden ze een paar verrassende vondsten.

 • Colin Pelleboer

  Wonen in een 19e eeuws Koetshuis

  Middenin in het oude centrum van Elburg staat het monument van Colin Pelleboer: een koetshuis uit 1700, gebouwd in opdracht van de welgestelde familie Hoefhamer.

 • monumentenverhaal Berry Nagelhout Doornspijk

  ‘Het huis van opa blijft in de familie’

  Berry Nagelhout uit Doornspijk werkt als schilder en houdt ervan om mee te werken aan restauratieprojecten. Vanaf 2008 had hij zijn eigen pand onderhanden: een rijksmonumentale boerderij uit 1859 is na jaren hard werken weer klaar voor de toekomst.

 • Monument molen

  Restauratieschilder aan het woord

  Stoere mannen die vanaf hun steiger passerende dames nafluiten. Dat is het stereotype beeld van de Hollandse schilder. Bij Koeverma Schilders in Rotterdam werkt echter een heel ander slag schilder. Erwin van der Kruit en zijn collega’s zijn gespecialiseerd in restauratieschilderwerk. “Restauratieprojecten vragen om een ambachtelijke aanpak.”