U bent hier

Alles over

Praktische tips

Wat kan de Monumentenwacht voor u betekenen?

Als eigenaar van een gemeentelijk of rijksmonument kunt u lid worden van de Monumentenwacht. Uw pand krijgt dan één- of tweejaarlijks een inspectie. Ook krijgt u advies over onderhoud. De Monumentenwacht voert kleine reparaties en onderhoudswerkzaamheden, zoals het schoonmaken van een verstopte goot, direct uit. Na elke inspectie krijgt u een uitgebreid rapport over de staat van uw monument.

Sommige Monumentenwachten bieden ook aanvullende diensten. Denk aan het opstellen van een periodiek onderhoudsplan, het beoordelen van offertes en het begeleiden van onderhoudswerkzaamheden. Iedereen kan bij de Monumentenwacht een inspectie aanvragen. Als lid ontvangt u korting op het inspectietarief en andere voor u relevante diensten, zoals advies en begeleiding bij restauraties. Het lidmaatschap van de Monumentenwacht bespaart u kosten en zorgen: noodzakelijke reparaties worden vroeg ontdekt en snel en met de juiste zorg hersteld.

Op zoek naar de Monumentenwacht in uw provincie? Elke provincie heeft er een. Kijk op deze pagina voor alle (online) gegevens. U vindt op de website van uw eigen Monumentenwacht meer informatie over de kosten en voorwaarden.

Monumentenwacht